miércoles, 26 de marzo de 2014

Nuevo curso de FP en reparación de instrumentos musicales


La Comunitat Valenciana pondrá en marcha el próximo curso el primer ciclo formativo de España en materia de reparación y construcción de instrumentos musicales, junto a la Federación de Sociedades Musicales de la Comunitat Valenciana (FSMCV).
En concreto, se está trabajando para implantar el próximo curso, un título de grado medio especializado en el diseño y mantenimiento de instrumentos de viento-madera y viento-metal.
La titulación «será pionera en España, ya que en la actualidad no se ofrece este tipo de formación en nuestro país y queremos dar respuesta a esta necesidad», aseguró la Conselleria de Educación.
En la actualidad, existen alrededor de 800 sociedades musicales en la Comunitat Valenciana que respaldan este ciclo para dar solución a la reparación de sus instrumentos musicales. Es por ello que se ha dado participación a la Federación de Sociedades Musicales de la Comunitat Valenciana para que colabore y aporte propuestas al borrador de los nuevos ciclos formativos.
El nuevo ciclo de grado medio será de Técnico en mantenimiento y reparación de instrumentos de viento-madera y viento-metal. Cabe destacar que este título no existe todavía en el Catálogo nacional de títulos de FP, pero sí que existen las cualificaciones profesionales del INCUAL, tanto de nivel 2 como de nivel 3, lo que permitirá elaborar los correspondientes titulos de Formación Profesional. Con los proyectos de títulos se solicitará al Ministerio de Educación que los incluya en el catálogo nacional.
Además, la Conselleria subraya que está trabajando para potenciar la formación profesional y para vincularla con el mercado laboral, adaptándola a los nuevos tiempos y escenarios profesionales.

lunes, 10 de marzo de 2014

Summer Camp

El Ministeri convoca ajudes per a alumnat de 5è-6è i 1r d'ESO per a participar en campaments d'anglès en juliol. Adjunte la convocatòria i un resum per si es del vostre interès.

Resolució de 10 de febrer de 2014, de la Secretaria d'Estat d'Educació, Formació Professional i Universitats, per la qual es convoquen ajudes per a participar en un Programa d'Immersió Lingüística en anglès per a l'estiu de 2014 (BOE de 25 de febrer)

> Extracte de la convocatoria

> Article 1. Objecte de la convocatòria.
> Es convoquen, en règim de concurrència competitiva, 2.200 ajudes per a la participació en una de les colònies de dues setmanes de durada, organitzades pel Ministeri d'Educació, Cultura i Esport durant el mes de juliol de 2014. Aquestes ajudes es distribueixen, alhora, en dos torns i en dos grups, d'acord amb els requisits que para cadascun d'ells s'estableixen en l'apartat següent:
> – Primer torn: de 29 de juny 2014 a 13 de juliol 2014:
> • Grup I: 660 ajudes de fins a 476 euros.
> • Grup II: 440 ajudes de fins a 326 euros.
> – Segon torn: de 13 de juliol 2014 a 27 de juliol 2014:
> • Grup I: 660 ajudes de fins a 476 euros.
> • Grup II: 440 ajudes de fins a 326 euros.
> Article 2. Beneficiaris.
> 1. Requisits generals que hauran de complir tots els sol•licitants:
> a) Estar matriculat en centres sostinguts amb fons públics durant el present curs 2013/2014 en algun dels cursos esmentats a continuació: Cinquè o Sisè curs d'Ensenyament Primari o Primer curs d'ESO.
> b) Tenir, com a màxim, 13 anys d'edat a data 31 de desembre de 2014.
> c) Haver obtingut, com a mínim, «notable» com a nota final en l'assignatura d'anglès en el curs 2012/2013.
> d) Haver obtingut, com a mínim, «notable» com a nota mitjana del curs 2012-2013.
> i) No haver sigut beneficiari de l'ajuda en convocatòries anteriors.
> 2. Els sol•licitants que a data 31 de desembre de 2013 es troben en alguna de les següents circumstàncies, integraran el denominat Grup I, al que fa referència l'article 1 de la present convocatòria:
> a) Orfandat absoluta del sol•licitant.
> b) Pertànyer a famílies en les quals algun membre estiga afectat de minusvalidesa legalment qualificada (en grau superior al 65% per a pare/mare/germans del sol•licitant i superior al 33% en el cas que la patisca el propi sol•licitant).
> c) Pertànyer a famílies que el seu sustentador principal es trobe en situació legal de desocupació o tinga reconeguda la incapacitat permanent absoluta.
> d) Pertànyer a família nombrosa.
> i) Pertànyer a família monoparental.
> 3. Els sol•licitants que, reunint els requisits generals, no es troben en cap de les circumstàncies de l'apartat anterior formaran part del denominat Grup II. 
> Article 4. Presentació i tramitació de sol•licituds.
> 1. La sol•licitud haurà d'emplenar-se mitjançant el formulari accessible per internet en l'adreça http://www.mecd.gob.es a través de la seu electrònica del Ministeri d'Educació, Cultura i Esport en l'apartat «Tràmits i serveis». (…)
> (…) L'adjudicació d'una ajuda donarà lloc a l'assignació automàtica d'una plaça per a participar en l'activitat. No obstant açò, per a completar el preu total del programa, els beneficiaris abonaran a l'empresa que resulte adjudicatària del procediment obert 50 euros (si pertanyen al Grup I) o 200 euros (si pertanyen al Grup II).
> (…) Serà a càrrec de les famílies dels participants el trasllat, tant d'anada com de retorn, entre el domicili i el lloc en el qual es desenvolupe la colònia.
> TERMINI DE PRESENTACIÓ: Fins al dimecres 12 de març Veure la convocatòria en http://www.boe.es/diario_boe